>> רקע  >> אודות חיות וחברה עמוד הבית

רקע

יחידת "חיות וחברה", העוסקת במכלול ההיבטים של הקשר בין אנשים לבעלי חיים, הוקמה בשנת 1996 על-ידי פרופ' יוסף טרקל, מהמחלקה לזואולוגיה באוניברסיטת תל אביב. היחידה שמה לעצמה למטרה לקדם ולשפר את יחסי הגומלין בין אנשים ובעלי-חיים, תוך העמקת והפצת חומר מקצועי בנושא, עריכת מחקרים, ויצירת רשת קשרים בין העוסקים בתחום.

התחזקות הקשר בין בני האדם ובעלי החיים והאינטראקציה ההולכת וגוברת ביניהם, הולידה שאלות והתלבטויות רבות בקרב אנשי מקצוע שונים העובדים בשטח והבאים במגע יומיומי עם בעלי חיים. הרצון לסייע לאנשי השטח, כמו גם הרצון לדאוג לרווחתם וזכויותיהם של בעלי החיים, הביאו להקמת היחידה, הפועלת במתחם הגן הזואולוגי של אוניברסיטת תל-אביב. היחידה פועלת במטרה להביא לשיפור באיכות חייהם ורווחתם של בעלי החיים, שינוי דעות ועמדות של אנשים כלפי בעלי חיים, ושילוב נכון של בעלי חיים במסגרות חינוכיות, טיפוליות ושיקומיות הפועלות למען שיפור רווחתם הפיזית והנפשית של בני האדם.

"חיות וחברה" הינה יחידה רב-תחומית במהותה, אליה קשורים אנשי מקצוע מתחומים מגוונים, כמו רפואה, זואולוגיה, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, חינוך, וטרינריה, משפטים, ריפוי בעיסוק ועוד.